Članci o: Djelatnici i raspored
Ovaj je članak također dostupan u:

Kako upravljati dopuštenjima djelatnika (mobitel)

U ovom članku saznat ćete kako putem partnerske Zoyya web aplikacije na mobitelu odrediti koje dijelove aplikacije i radnje mogu koristiti djelatnici pojedine uloge. Dopuštenja se uređuju zasebno za svaku poslovnicu, a promjena se primjenjuje na sve djelatnike koji u toj poslovnici koriste odabranu ulogu.


PLATFORM_SWITCH: Računalo · Mobitel


Prije nego počnete


  • Za otvaranje ovog ekrana morate imati dopuštenje za upravljanje dopuštenjima.
  • Djelatnik mora imati dodijeljenu odgovarajuću ulogu. Dodavanje djelatnika i odabir uloge opisani su u članku Kako dodati djelatnika (mobitel).


Što znače uloge?


  • Vlasnik ima puna dopuštenja. Dopuštenja vlasnika zaključana su i ne mogu se isključiti.
  • Administrator je namijenjen osobama koje upravljaju poslovnicom, postavkama i svakodnevnim radom. Njegova dopuštenja mogu se prilagoditi.
  • Korisnik je namijenjen djelatnicima kojima je potreban pristup svakodnevnim radnjama. Uključite samo područja i radnje koje trebaju koristiti.
  • Prilagođeni je zasebna uloga za djelatnike kojima treba drukčiji skup dopuštenja od korisnika i administratora.


Ako samo jedan djelatnik treba poseban pristup, preporučuje se urediti dopuštenja uloge Prilagođeni i zatim tu ulogu dodijeliti tom djelatniku. Prije toga provjerite da ulogu Prilagođeni ne koristi netko drugi jer se promjena primjenjuje na sve djelatnike te uloge.


Koraci rada


  1. Na donjoj traci dodirnite ikonu s tri crtice Početni meni.
  2. U odjeljku Poslovanje otvorite Postavke.
  3. U odjeljku Djelatnici i resursi otvorite Dopuštenja.
  4. Dodirnite područje koje želite urediti kako biste prikazali povezane radnje.
  5. Pronađite željenu radnju.
  6. Za svaku prikazanu ulogu uključite polje kada radnju želite dopustiti ili ga isključite kada pristup želite uskratiti.
  7. Ponovite postupak za ostale radnje i područja.
  8. Dodirnite Spremi na dnu ekrana.


Područja dopuštenja


Radnje su raspoređene u područja Kalendar, Klijenti, Poslovnica, Organizacija, Izvještaji, Blagajna, Skladište, Program vjernosti, Dopuštenja i Firme. Otvorite područje kako biste vidjeli stvarne radnje koje se mogu uključiti ili isključiti.


Isključeno dopuštenje skriva povezani ekran ili onemogućuje određenu radnju. Dopuštenja za prikaz telefona i e-mail adrese klijenta određuju prikazuju li se ti kontaktni podaci djelatniku.


Promjena se odnosi na sve djelatnike koji imaju odabranu ulogu u trenutačnoj poslovnici. Dopuštenja se ne postavljaju izravno pojedinom djelatniku.


Dopuštenja vlasnika i dopuštenje za pristup vlastitom kalendaru zaključani su i ne mogu se isključiti.


Dopuštenja se uređuju zasebno za svaku poslovnicu. Ista uloga zato može imati drukčija dopuštenja u drugoj poslovnici.


Česta pitanja


Kako postaviti posebna dopuštenja samo jednom djelatniku?

Uredite dopuštenja uloge Prilagođeni, zatim otvorite podatke tog djelatnika i u polju Uloga odaberite Prilagođeni. Ovaj je postupak namijenjen pojedinačnom pristupu samo kada nijedan drugi djelatnik ne koristi istu ulogu.


Što se događa ako ulogu Prilagođeni koristi više djelatnika?


Svi djelatnici s tom ulogom dobivaju isti skup dopuštenja u odabranoj poslovnici.


Zašto neka polja ne mogu promijeniti?

Polja za ulogu Vlasnik i pristup vlastitom kalendaru zaključana su.


Zašto ne vidim ekran Dopuštenja?

Vašoj ulozi nije dopušteno upravljanje dopuštenjima. Obratite se vlasniku ili administratoru koji ima pristup tom ekranu.


Povezano


Ažurirano: 22/08/2026

Da li je ovaj članak bio od pomoći?

Podijelite povratne informacije

Otkazati

Hvala ti!